maanantai 25. toukokuuta 2015

Miksi kiusata?

Olen ajatellut paljon kiusaamista, koska ystävääni on kiusattu sekä loukattu niin monella tapaa. Se on tullut tällähetkellä henkisesti elämääni, sillä toivon ettei kukaan joudu ikinä kiusatuksi. Haluan hieman avautua kiusaamisesta ja nyt aijon avata suuni. Toivottovasti luet tekstin ja ymmärrät mitä tarkoitan.

Kiusaamista voi olla monta erilaista tapaa. Enkä todellakaan ymmärrä minkätakia ihmisen mieli voi olla niin pohjalla, että käyttäytyy sillätavalla. Tapa voi olla joko henkistä tai fyysistä. Kumpikaan noista ei ole oikein. 

Myös minua on kiusattu pienempänä, mutta onneksi olen ollut sen verran vahva siinä hetkessä, että en ole joutunut sen kummemmin uhriksi. Olen ajatellut aina jotenkin sen asian niin, että toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Jossain vaiheessa ihminenkään ei siihen enään pysty ja romahtaa lopullisesti. Toivon todella ettei kenellekkään kävisi näin ikinä. Toivon, että kaikki jotka kiusaajan kohteeksi joutuvat saavat asian loppumaan jollaintavalla. Tiedän se voi olla todella vaikeaa ja siinä vaiheessa, kun tuntuu, ettei enään jaksa on vain yritettävä nostaa pää pystyyn sekä jatkettava matkaa. 

Tiedän, että todella moni suomalainen on katkera jollekkin jostain ja keksitään aivan päättömiä juttuja muista. Silloin henkisesti tämä ihminen joutaisi miettimään mihin asia voi johtaa ja lopettaa hölmöilyn, sillä niin moni nuori on joutunut kiusaamisen kohteeksi eikä ole enään päässyt omin neuvoin masennuksesta yli. Se on jo hengenvaarallista. 

Mielestäni on aivan sairasta kuinka moni tekee nykypäivänä sitä, eikä ymmärrä mihin se voi johtaa. Yrittäkää hyvät ihmiset käyttäytyä ja jättää sanomatta asioita jotka myös teitä voisi loukata. Kiusaaja itse voi olla kiusattu tai loukattu ja haluaa saada toisille saman tunteen kuin itsellään on mutta se ei vain yksinkertaisesti ole oikein ja siihen on saatava loppu. Vierestä on kamala seurata tilannetta, joka riistäytyy käsistä.

Miksei ihmiset voi olla onnellisia toisten puolesta vaan kateus tulee aina mukaan. Miksi? En voi ymmärtää. Mielestäni ystävyys on hienoin asia mitä tiedän ja en todellakaan käsitä sitä että miksi ystävätkin on niin helposti katkeria ja kateellisia. Miksei voi iloita kaikkien puolesta sekä olla onnellinen siitä mitä itsellä on. Kaikilla asioilla on suuri merkitys. Kaikki asiat mitä elämässä ikinä tapahtuu, niiden on vain tarkoitus tapahtua. Voimme vain ajatella, että kyllä vain.. Mullekkin vielä joku päivä tapahtuu jotain ihanaa, joten sitä odotellessa. Sekä sillä aikaa tsempata ystäviä ja läheisiä heidän onnellisista tapahtumista.

Moni varmasti miettii asiaa mielessään ja siihen ei varmasti ikinä löydy mitään järkevää selitystä. Omasta päästä varmasti löytyy syy siihen miksi näin käyttäytyy ja toivon todella, että kaikki te jotka luette tätä mun postausta mietitte pienen hetken, että miten voisi iloita toisen puolesta, tsempata toista pahassa tilanteessa, olla olematta kateellinen ja miettiä elämäntärkeitä asioita elämässä. Aina kannattaa unelmoida ja tavoitteita kannattaa asettaa. 

Sinä joka olet ollut kiusattu joskus tai kärsinyt henkisestä väkivallasta. Tämä teksti on omistettu juuri sinulle täydellä sydämmellä ja mä toivon, että kaikki te jotka luette tätä mietitte vain sen pienen hetken mitä voisitte tehdä paremmin. Onko pakko olla kateellinen? Onko pakko kiusata? Pystyttekö esimerkiksi auttamaan kiusattua jollain tapaa tai vaan antaa potkun persuksille jotta kiusattu pääsee ylös pohjalta ja jatkaa elämää. Minä aijon ainakin auttaa ja tukea kaikkia teitä jotka olette joskus tulleet kiusatuksi. Nauti joka hetkestä mitä sinulle ikinä annetaan ja muista aina iloita omista sekä muiden asioista. Se kantaa sua todella pitkälle ja antaa elämälle omanlaisen tarkoituksen. Se onni mitä sä saat elämältä, muista nauttia jokaisesta hetkestä täysin siemauksin. Juuri sinä teet valintasi itse. Kaikki tekee joskus virheitä ja niin täytyykin tehdä mutta nyt on aika puhdistaa ne. Jokaisella on oikeus olla juuri sellainen kuin on tulematta syrjityksi, kiusatuksi tai tuomituksi. STAY STRONG! Peace.♥ 



xoxo sinajenita

12 kommenttia:

  1. Minua on kiusattu jo päiväkodista lähtien , päiväkodissa venäytin käteni pahasti sen takia , että minut tönäistiin alas ylhäältä leikkitelineestä . Ala-asteella etenkin tytöt kiusasivat minua ja en kuulunut porukkaan minut jätettiin monesti yksin . Ylä-asteella kiusasivat vaihteeksi jätkät ja nykyään en enää luota miespuolisiin kauheasti , sillä ylä-aste oli elämäni kauheimpia , jouduin jopa käymään viikottain puhumassa koulukuraattorille kun onneksi yksi rinnakkaisluokan ystäväni oli kiinnittänyt asiaan huomiota . Todellakin näin myöhemmin huomaan sen , että luottaminen ihmisiin on todella vaikeaa .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi elämä.. Muista se että asettaudu kiusaajien yläpuolelle ja lähde pois paikalta, he hakevat vain ja ainoastaan huomiota sillä ei ole sitä keltään muulta saanut. Se on todella ikävää ja totta. Vältä niitä ihmisiä jotka eivät tunnu ystäviltäsi. Pyri olemaan oikeiden ystävien lähellä ja auta myös heitä tiukoissa tilanteissa.

      Hän todella on ystäväsi koska on auttanut sinua nousemaan pohjalta. Muista kiittää siitä häntä että on sinua tukenut. Tiedän, että ihmisiin on vaikea luottaa jos on käynyt noin kuin sinulle. Mutta muista se, että kaikelle on tarkoituksensa. Olet päässyt varmasti pohjalta ja jatka samaa rataa. Löydät vierellesi varmasti sellaisen miehen joka on sinun arvoisesi!

      Poista
    2. Olenkin löytänyt jo rinnalleni miehen joka rakastaa minua sellaisena kuin olen ja yhteistä taivalta onkin jo yli kolme vuotta :)<3

      Poista
    3. Hienoa kuulla!! Ja onnea teille todella paljon.<3

      Poista
  2. Ääh, tää kaikki on niin totta.. Mua kiusattiin vaan yhden lukuvuoden verran, siitä on 3ja puol vuotta aikaa, mutta sekin jätti syvät haavat. Mulle tuli siitä kiusaamisesta anoreksia, ja masennus, ja yritin jopa tappaa itteni. Ja joudun edelleen käydä psykolla käsittelemässä noita aikoja. Ja mua tosiaan kiusattiin vaan se yks vuos, joten en voi ymmärtää, miten jotkut jaksaa sitä koko peruskoulun ajan..!!:'(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ja en voi käsittää miten ihmismieli pystyy tuollaiseen... Kiusaaminen on iso asia ja ymmärrän todella, että sulle on jäänyt pysyvät traumat ikuisesti. Musta on hienoa kuitenkin että pystyt puhua asiasta koska moni ei siihen kykene. Tällähetkellä on kuitenkin tärkeintä että parannut kokoajan enemmän, et ehkä koskaan ikinä kunnolla. Mutta kuitenkin, pikkuhiljaa... Kiusaamiseen tulisi tehdä loppu heti ja pyytää apua.. :(

      Poista
  3. Mua ei varsinaisesti kiusattu, mutta ylä-asteella jouduin usein silmätikuksi syystä tai toisesta. Lähinnä huutelua ja kärkkäitä kommenteja. Yleensä en tiennyt näistä tyypeistä muuta kun nimen. Kukaan ei jatkanut huutelua kauaa kun en siihen reagoinut. Sitten kuitenkin taas joku muu aloitti. Aijemmin ajattelin ettei se mun elämään mitenkään vaikuttanut (oon nyt 20v). Muutama viikko sitten kiusaamista ihan yleisesti pohtien tajusin kuinka paljon se vaikuttikaan. Nykyään mulla on nimittäin pitkä lista paikkoja (kauppoja, kampaamoita yms) missä en tahdo käydä kun nämä ihmiset on sielä töissä. Täälä missä asun ei ole esim yhtäkään kampaamoa missä ei olisi töissä joku mulle ylä-asteella huudelleista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ollut monesti sama ongelma, olen joutunut monesti silmätikuksi ja aina on keksitty uusia juttuja mutta en ole niistä välittänyt vaan jatkanut elämää normaalisti. Pidän sellaiset ihmiset mahdollisimman kaukana ja vältän ihmisiä jotka vievät kaiken energian. Kommentteja olen saanut paljon ja luulen todella että ihmiset ovat olleet kateellisia. Kuulostaa hirveälle, että et pysty käydä yleisissä tarpeellisissa paikoissa sen takia. Huhhu.. Kiusaus vaikuttaa monellatapaan varsinkin jos se kärjistyy äärimmäisyyksiin. Joten muista aina pitää pää pystyssä. Sun läheiset tietää susta totuuden ja varmasti tsemppaa sekä välittää susta. <3

      Poista

Jokainen sana merkitsee minulle paljon.♥